Noah Wyle sorozatban is könyvtáros marad

Sorozatban hősködik az egykori Carter doki

A titkok könyvtárában számtalan kalandot izgulhattunk már végig Noah Wyle ragyogó alakításával, de a színész most egy huszáros vágással még újabb küldetésekbe vág.

2014.12.03 22:00ma.hu
Fotó: Redlemon

Csupán egy napot kell várni az amerikai premier után, és hazánkban is elstartol A titkok könyvtára című film sorozat verziója, amelyben a trilógiában megszokott módon a rejtély, a mágia és az akció mellett a humor sem maradhat el. A könyvtáros kalandokban ezúttal a sorozat főszerepét ugyanaz a Noah Wyle játssza, aki a filmtrilógiát is sikerre vitte, az egykor Carter dokiként is ismert színész mellett pedig főszerephez jut Rebecca Romijn, akit bár Antonio Banderas, Hugh Jackman, Patrick Stewart, vagy éppen Halle Berry oldalán is láthatott már a közönség, leginkább az X-Men filmek kék szuperhőseként írta be magát a köztudatba.

A titkok könyvtára a vele megegyező című film folytatása; Flynn Carsen (Noah Wyle) könyvtáros utódjainak mágikus kalandjait és veszélyes küldetéseit mutatja be. A fantasy-akció története a világhírű Metropolitan Könyvtár alatt folytatódik, amely olyan tudósok és kalandorok több száz éves főhadiszállását rejti, akik veszélyes és mágikus ereklyéket gyűjtenek és juttatnak vissza a Könyvtárba.

Egy ősi testvériség viszont a Könyvtár és a Könyvtárosok vesztét akarja, így háborút hirdet az emberiség ellen. Ezért Flynn és segítője, Eve Baird (Rebecca Romijn) három új könyvtárost keres (Lindy Booth, Christian Kane, John Kim), akik segítségével megmenthetik a Földet. Veszélyek és komoly feladatok várnak hőseinkre, és sokszor úgy tűnik, nincs kiút. A sorozat tele van akcióval és rejtélyekkel, de a vidámság is helyet kap, így garantáltan az egész családot a tévé elé szegezi.

A forgatások egy jól összeszokott csapatot kovácsoltak a stábból. Rebecca Romijn is közelebb került kollégáihoz, bár volt, akivel nem először állt a kamerák elé.

Fotó: Redlemon

Ismertem Noah munkásságát például a Vészhelyzetből, de sosem vettem észre, hogy mennyire vicces. Pedig az, imádom! Humoros és szemtelen, egy igazi Indiana Jones karakter. Christian Kane egy másik sorozatban a testvéremet játszotta, Lindy Booth pedig szintén hamar közel került hozzám. 16 órás forgatások után szinte családtag válik azokból, akikkel együtt dolgozol” – mondta az Eve Baird ezredest alakító Rebecca.

Mi nem vagyunk szuperhősök, normális emberek vagyunk, akik magasan képzettek, tudásukat pedig könyvekből szerzik. Szerintem ez egy nagyon pozitív üzenet a világ negatívumaival szemben” – tette hozzá a sorozat kapcsán a kétgyermekes színésznő.

Noah Wyle gyermekei is örömmel vették, hogy édesapjuk ismét Flynn bőrébe bújhat. „Nincs ehhez fogható sorozat a tévében. A kamasz fiam és a kislányom is szívesen nézte a filmeket, és nagyon izgatottak voltak, amikor bejelentettem: a sorozatban is szerepelek majd” – mondta a főszereplőt alakító Noah, aki hangsúlyozta, hogy ez az adaptáció páratlan kikapcsolódást nyújt minden családnak, és azt is elárulta, hogy ennyi év után is könnyen belerázódott az ügyetlen Indiana Jones-forma szerepbe.

Flynn ugyanaz a bohókás, energikus fickó maradt, de már sokkal magabiztosabban áll a kihívások elé.

A tíz rész külön-külön is megállja a helyét, hiszen a Könyvtárosoknak minden epizódban egy új küldetéssel kell megbirkózniuk, de a hatalmas csavar sem marad el a történet végéről. Így minden héten új kalandban lehet része a nézőknek, míg a végére összeáll az addig rejtélyes sztori.

A titkok könyvtára – december 8-tól, minden hétfőn 21:20-tól a Universal Channel műsorán!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.