Nem tudott kimenekülni az égő házból

Öt stroke-ot élt túl, a lakástűz győzte le a nagymamát

Az öt stroke sem tudott kifogni a 67 éves asszonyon, de amikor házában felcsaptak a lángok, a mozgásában súlyosan korlátozott nő nem tudott kimenekülni és az égési sérülésekbe belehalt.

2014.11.30 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

Ötször játszotta ki a halált, amikor újra és újra túlélte az egészségét súlyosan károsító stroke-ot, de ezúttal nem kerülhette el a sorsát: az otthonában felcsaptak a lángok, és mire sikerült kimenekíteni a 67 éves nagymamát, már nem tudták az életét megmenteni. A bronxi Dolores Townsend otthonában pénteken délután 4 óra körül ütött ki a tűz, mindössze egy órával azután, hogy elment tőle a háziápoló. A korábbi egészségügyi problémái miatt az asszony nem tudott kimenekülni a házból, a tűz erejét viszont jól jellemzi, hogy még a mentésben részt vevő egyik tűzoltó és a mentőcsapat egy tagja is kisebb sérüléseket szenvedett.

"Ez annyira sokkoló... Még nem tudok beszélni" - mondta az áldozat lánya, a 49 éves Shiree Townsend. A nő a háziápoló-szolgálatot okolja, mert a nővér óraszámát lecsökkentették, így maradhatott egyedül az idős, ágyhoz kötött beteg. A tűz okáról egyelőre nem sokat lehet tudni, mindössze annyit, hogy épp a hálószobában keletkezett, de a tűzoltók szerint nem utal semmi bűncselekményre - számolt be a NY Daly News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.