Meccs közben történt a végzetes baleset

Eltalálta a labda, két nap múlva belehalt a sportoló

Hiába viselt védősisakot, a labda olyan szerencsétlenül találta el az ausztrál krikettjátékost, hogy azonnal kómába esett, és két nappal később már csak a haláláról tudtak beszámolni a családtagok.

2014.11.27 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/vectorolie

Belehalt egy mérkőzésen szerzett fejsérülésébe egy 25 éves ausztrál krikettjátékos, Phillip Hughes, két nappal a keddi végzetes baleset után. A fiatal sportoló bukósisakot viselt, ám a Sean Abbott által elhajított labda úgy érte a fejét, hogy a védőfelszerelés ellenére is súlyos fejsérülést okozott. A Dél-Ausztrália ellen játszó új-dél-walesiek csapata egységes nyilatkozatot adott ki a tragédia kapcsán, együttérzésüket fejezve ki mind az elhunyt sportoló családjának, mind a sporttársainak - számolt be a Metro című brit lap. "Philt csodálta és tisztelte mindenki, aki ellen játszott, és a krikett-közösség sosem fogja őt elfeledni" - írták.

Az ausztrál csapat orvosa elmondta, hogy a sportoló a baleset után már nem nyerte vissza az eszméletét. "Nem voltak fájdalmai, mielőtt a családja és a közeli barátok körében elérte őt a halál" - fogalmazott Dr. Peter Brukner.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.