Felborult a kis kenu

Viccnek indult, ketten belehaltak

Csak rá akart ijeszteni az egyik testvér az anyjára, ezért kezdte billegtetni a kenut a tó közepén, de az átgondolatlan tréfa tragikus véget ért: a nagymama és az egyik fivér megfulladt.

2014.09.23 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/africa (Képünk illusztráció!)

Öten indultak a vidám családi kenutúrára, de csak hárman élték túl a kalandot a floridai Ocklawahában, az illetékes szervek szerint a baleset vasárnap este fél 7 körül történt. A családtagok azt mondták, egy ártatlannak indult tréfa sült el nagyon rosszul - számolt be a News13 című amerikai hírportál. A kenut két fivér - David és Todd Gibson - evezte, rajtuk kívül az anyjuk, az 51 éves Lisa Gibson, valamint Todd 5 és 7 éves kislánya volt ott.

A Halfmoon tó közepén a két férfi egyike - nem derült ki, hogy melyikük - azt gondolta, vicces lenne ráijeszteni az anyjukra, és elkezdte billegtetni a kenut, ám az 5 méter hosszú vízijármű hirtelen felborult. David rögtön a partra úszott, de amikor megfordult, észrevette, hogy testvére elkeseredetten küzd, hogy a két lányt a felszínen tartsa. "David visszament és megfogta a két lányt, ez volt az utolsó, hogy Toddot látta" - mesélte Don Gibson, a nagypapa.

Bár jó idő volt, csak kevesen voltak aznap a tónál, és mindössze egy másik hajó volt a vízen arrafelé, de ők azonnal a bajba jutott család segítségére siettek. A két kislányt Daviddel és Lisa Gibsonnal együtt sikerült kimenteniük, majd rögtön a Munroe Regionális Egészségügyi Központba vitték őket, de Lisa szervezete nem bírta ki a megrázkódtatást és röviddel később a kórházban elhunyt. Todd holttestét éjjel 2 körül találták meg a búvárok, akik már szonárt is bevetettek a több mint 5 méter mély tóban. A hatóság emberei nem találták nyomát, hogy a hajón vagy az utasokon lett volna úszómellény. Ezt mindenkinek viselnie kellett volna, a csónakban pedig egy mentőövnek is kellett volna lennie - hívta fel a figyelmet Greg Workman, a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.