Másfél óra kellett az ítélethirdetéshez

Feldarabolta és egy szerszámos ládába rakta az apját a fiú

Mindössze másfél óra kellett a gyilkos elítéléséhez a bíróságon, aki megölte, majd feldarabolta az apját, és berakta egy nagyméretű szerszámos ládába, amit tévészekrényként akart használni.

2014.11.28 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Simon Howden

Bűnösnek találta az angliai Wessex bírósága a 27 éves Nathan Robinsont, akit azzal vádoltak, hogy megölte, majd feldarabolta az apját. A gyilkosság 2013 májusában történt William Spiller dorseti otthonában, a férfi a tette elkövetése során kést és kétféle fűrészt is használt - állapította meg az ügyészség. A holttest darabjait Robinson egy nagyméretű szerszámtároló ládába rakta, majd tévéállványként használta az áldozat hálószobájában, a fejet viszont egy külön dobozba tette és egy iratszekrénybe helyezte.

A gyilkosság másnapján baráti látogatásra utazott Glasgow-ba és a dobozok egyikét átadta nekik - ekkor bukott le. A másfél óráig tartó tárgyalásán a vádlott azt mondta, a gyilkosságról csak homályos emlékei vannak, de megvádolta az apját, hogy gyermekként ő és egy másik férfi is molesztálták, az anyja, Elaine Robinson pedig prostituáltként dolgozott és megtalálta a hirdetést, amelyben a szolgáltatásait kínálgatta. Az ügyész szerint azonban a gyilkosság fő indítéka nem ez, hanem anyagi okok voltak: Robinson 36 ezer fonttal tartozott Spillernek, és a jelek szerint ezen veszhettek össze.

A gyilkosság után Robinson magához vett közel 8000 fontot Spiller otthon tartott készpénzéből, ebből ment Skóciába másnap és a barátaival együtt elbulizták, valamint az anyjának fizetett egy vegán hétvégét Bristolban. A büntetési tételről a bíróság az angol jogrend szerint a későbbiekben dönt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.