Rosszul lettek a tűzoltók is

Vegyvédelmi ruha kellett hozzá: 5 éve nem fürdött a férfi

160 kilóval már nehézkesen megy a mozgás, és már a fürdés sem egyszerű, de még ezzel együtt is megdöbbentő volt a bűz, amivel a tűzoltók szembesültek a férfi kimentésekor.

2014.11.05 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/digitalart

Csak gázálarcban és vegyvédelmi ruhában voltak képesek a tűzoltók megközelíteni a Stuttgart melletti Nürtingenben élő férfit, aki légzési nehézségekre hivatkozva a mennyezeten keresztül kopogtott fel a szomszédjának a nemzetközi S.O.S vészjelzéssel, ő pedig ezt követően értesítette a mentőket. A bérházban élő férfi szomszédai azt mondták, hogy amikor meglátták a különleges védőöltözetben megjelenő egységet, azt hitték, vegyi támadás történt a 65 éves férfi lakásában. Az igazság ezzel szemben az volt, hogy a 160 kilós férfi olyan mocsokban élt, amit másképp nem lehetett elviselni, és nemcsak a környezete volt borzalmas, de ő maga sem fürdött, sőt, az elmúlt 5 évben egyszer sem váltott ruhát.

"Térdig ért a szemét, rothadó pizzák a dobozokban, régi ételek és konzervek... és a férgek neszezése" - így írta le a helyszínt az egyik tűzoltó. "A szag egyszerűen leírhatatlan volt" - tette hozzá. Az ajtót kénytelenek voltak kitörni, mert a szemét úgy felhalmozódott mögötte, hogy már nem lehetett kinyitni, és végül a férfit csak az erkélyen keresztül, egy daru segítségével tudták lehozni, hogy betegyék az utcán várakozó mentőautóba - számolt be a MailOnline.

A mentésben részt vevő csapat állítólag az akció után kénytelen volt az összes ruháját és berendezését is fertőtleníteni. Az nem világos, hogy a szomszédok hogyhogy nem érezték az évek óta terjedő bűzt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.