Évekkel ezelőtt veszett el a beszélő madár

Hazatért a tékozló papagáj, közben megtanult spanyolul

Amikor Nigel, az afrikai szürke papagáj négy évvel ezelőtt meglógott otthonról, gazdája nem hitte volna, hogy valaha még viszontlátja. Azt meg végképp nem, hogy angol helyett spanyolul fog beszélni.

2014.10.14 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/panuruangjan

Négy évnyi kalandozás után hazatért Nigel, az afrikai szürke papagáj, ám arról, hogy az eltelt idő alatt merre járt, legfeljebb találgatni lehet. A madár a kaliforniai Torrance-ben élő Darren Chicktől szökött meg, most pedig egy dél-kaliforniai állatorvosnál bukkant fel, aki elsőre azt hitte, a saját elveszett madara tért vissza. Ám amikor ellenőrizte a szárnyas bőre alá ültetett chipet, kiderült, hogy egy hosszú vakációról visszatért madarat talált.

A chip alapján Teresa Micco felkutatta a valódi tulajdonost, majd felhívta és megkérdezte, nem vesztette-e el a madarát. Persze Darren először rávágta, hogy nem, hisz már szinte nem is emlékezett a négy évvel ezelőtti eltűnésre, és igencsak elcsodálkozott, mikor kiderült, hogy Nigel él és előkerült. Hát még akkor hogy meglepődött, mikor megtudta, hogy időközben Nigel tanult is: eltűnése előtt csak angolul karattyolt, most azonban egyértelműen spanyolul beszél.

A találkozás mindazonáltal nem ment zökkenőmentesen, mert miközben Chick könnyezve nyújtotta az ujját Nigel felé, a madár az öröm viszonzása helyett inkább jót csípett a gazdája kezébe, de az állatorvos szerint ez teljesen normális viselkedés, és hamarosan minden visszaáll a régi rendbe. Azazhogy majdnem minden, mert közben Teresa Micco tovább keresi a saját papagáját, akit 9 hónappal ezelőtt veszített el: Benjamin egy pillanat alatt röppent ki a nyitva felejtett ajtón. Azóta az állatorvos Nigellel együtt már öt szárnyast juttatott el az eredeti gazdájához, a Tampa Tribune szerint ezúttal egy lány talált rá a papagájra az otthona mellett, és épp azért vitte Miccóhoz, mert látta korábban a hirdetését.

Talán hamarosan végre neki is szerencséje lesz, ha már másoknak ennyit segített.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.