A rendőrség is csak tapogatózott

Papagáj buktatta le a gyilkost

A rendőrség csak annyit sejtett, hogy ismerős lehetett az asszony és kutyája gyilkosa, de a nyomozás egy ponton megrekedt. Egészen addig, míg a papagáj le nem buktatta a bűnöst.

2014.02.28 12:38ma.hu

Rettenetes látvány fogadta a munkából hazatérő Vijay Sharmát: feleségét, Neelamet vérbe fagyva találta az otthonukban, halálra szurkálták, akárcsak kutyájukat. Az India északi részén élő férfinak azonban nemcsak a gyásszal kellett megküzdenie, hanem a félelemmel is, a rendőrség szerint ugyanis a gyilkos - aki a házaspár ékszerei miatt ölt - a család egy ismerőse lehetett. A rendőrség szerint erőszakos behatolásnak nem volt nyoma, ami azt jelenti, hogy az áldozat bizalommal engedhette be a gyilkosát. Az egy hete tartó nyomozás azonban egy ponton megrekedt, és a rendőrség képtelen volt rájönni, melyik ismerős lehetett az elkövető.

Fotó: freedigitalphotos.net

A brutális rablógyilkosság egyetlen túlélője a házaspár papagája, Herkules volt, ő azonban a gyilkosság utáni napokban elnémult. A férfi azt hitte, a sokk miatt nem beszél, de türelmesen várt, mert valahogy sejtette, hogy ő lesz a kulcsa a megoldatlan ügynek. "A papagáj mindig a feleségemmel szokott lenni, ezért biztos voltam benne, hogy tanúja volt a gyilkosságnak is" - mondta. Ezért amikor a rendőrségtől megkapta a szóba jöhető gyanúsítottak listáját, a férfi elkezdte felolvasni a papagájnak a névsort. Amikor az unokaöccséhez ért, a papagáj szokatlanul izgatottá vált, hangosan rikácsolni kezdett, és szokatlan hangokat adott ki. Néhány indiai lap úgy tudja, a papagáj azt kiabálta: "Usne maara, usne maara", ami azt jelenti: "ő a gyilkos, ő a gyilkos!"

Ráadásul amikor a gyilkosságot követően az a bizonyos unokaöcs besétált a házba, az addig tőle szokatlanul csöndesen üldögélő madár minden alkalommal "csikorogni" kezdett, éles hangon sikoltozott, és körbe-körbe csapkodott a kalitkájában. Egyértelműen felzaklatta valami, és csak akkor lett újra nyugodt, amikor Ashutosh Goswami elment. "Amikor másokkal beszélgettem, minden alkalommal, ha megemlítettem Ashutosh nevét, a papagáj rikácsolni kezdett. Ez nagyon gyanús lett, ezért úgy döntöttem, értesítem a rendőrséget" - mesélte a férj.

A rendőrség bevitte kihallgatásra a férfit, aki végül beismerte, hogy részt vett a rablásban, de egy bűntársa is volt. Nem számítottak rá, hogy az asszony felfedezi őket, ezért kellett megölni őt, nehogy azonosíthassa a rablókat. A kutyát ugyanezért ölték meg, de azzal nem számoltak, hogy a papagáj is lebuktathatja őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.