"Anyu, apu, gyertek haza!"

Papagáj okozott galibát, rendőrt kellett hívni hozzá

Nyaralni ment az egész család, csak a papagájt hagyták otthon, aki viszont magányosnak érezte magát és segítség után kezdett kiáltozni. A szomszéd azt hitte, bajba jutott gyerekek kiabálnak.

2013.01.11 07:29ma.hu

Azt hitte, a szomszédban lakó gyerekek szorultak be valahova, vagy valami nagy baj történt, ezért azonnal a rendőrséget tárcsázta a németországi Ibbenburenben lakó Marlene Seewald, amikor kétségbeesett segélykiáltásokat hallott a lakásból. Az ajtón keresztül vékonyka hang azt kiáltozta: "Anyu, gyere! Apu, gyere!"

Ám amikor a rendőrök betörték az ajtót, nem találtak mást a lakásban, csak a család kedvenc papagáját. Sikerült utolérniük a családot, akik épp nyaralni voltak, és bár gondoskodtak a madár etetéséről néhány ismerős segítségével, a papagáj hiányolta a társaságot és nagy magányában kezdte hívni a "szüleit".

"A papagájok társaságkedvelő lények, az emberekhez hasonlóan ők sem szeretnek egyedül lenni" - magyarázta az austriantimes.at című osztrák hírhonlapnak egy szakértő. "Ez a példány is csak a családja miatt volt kétségbeesve" - tette hozzá. A rendőrség ugyanakkor nem neheztel a megtévesztett szomszédra a téves riasztás miatt, mert mint mondták, nem tudhatta, hogy csak egy papagájt hall, vagy hogy a család elutazott nyaralni, így a leghelyesebb dolgot tette, amit ilyen helyzetben csak lehetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.