Egész nap a felújítás hangjait utánozza a madár

Őrületbe kergeti a gazdáját az "építész" papagáj

Már az őrület határán van az a papagájtulajdonos, akinek az állata egy építkezés ideje alatt betanulta az összes fúró, véső és egyéb szerszám hangját, most pedig reggeltől estig "épít".

2013.12.11 11:25ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Mindenki jól ismeri azt az idegesítő hangorkánt, ami egy közelben zajló építkezés közben az őrületbe kergeti az embereket: a legváratlanabb időben dübörögnek fel a gépek, a kalapácsot a fejünkben érezzük és ha ez nem lenne elég, valaki még egy fúrót is beindít hirtelen. A jó hír az, hogy ez általában rövidebb vagy hosszabb idő után, de elmúlik, az építkezés befejeződik, a munkások levonulnak és minden újra a megszokott rendben folytatódik tovább.

És most képzeljék el, hogy ezek a zajok nem érnek véget a munkálatok befejeződésével, mert a papagájunk néhány nap alatt tökéletesen megtanulta utánozni a teljes arzenált. Így járt az angol Newmacharban élő Iain és Michelle Cassie, aki jelenleg egy olyan dilemma előtt áll, hogy vagy elbúcsúznak kedvenc háziállatuktól, vagy megőrülnek. A házaspár naponta több órán át szó szerint úgy érzi, mintha a saját otthonukat vernék éppen szét, a Simba névre hallgató papagáj ugyanis néha fúr, néha kalapál, de még a teherautók hangját is pontosan elsajátította, tolatáskor még csipog is.

A házaspár ráadásul duplán kap mindenből, mert jelenleg is épp zajlik egy 1,1 millió font értékű beruházás a szomszédságukban, egy többfunkciós sportcsarnokot építenek mellettük fitnesztermekkel, zuhanyzókkal és öltözőkkel, meg egy kávézóval, így önmagában is bőven kijut nekik az építési zajokból, de amikor végre leállnak a gépek, akkor Simbától kapják a ráadást. Most abban bíznak, hogy amint januárban elkészül az új sportközpont, a papagáj is felhagy az idegesítő hangutánzásával.

Ha mégse, akkor tényleg el kell gondolkozni azon, hogy az állatot elajándékozzák valakinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.