A csekély tekintély lett a madár gátja

Elfogadták a jelölést: papagáj indult volna a polgármesteri címért

Jóváhagyták a kérelmét, ezért kis híján egy papagáj is rákerült a fehéroroszországi helyi választási listára, gazdája ezzel többek közt azt bizonyította, hogy mennyire egyszerű valakinek elindulnia a polgármesteri címért.

2014.01.23 09:29ma.hu

Zöld utat kapott Yasha, a papagáj a fehéroroszországi helyi választásokra, a nagyszájú madár az alpolgármesteri címért indult volna - ha gazdája az utolsó pillanatban vissza nem vonja a jelölést. Kanstantsin Zhukouski valójában azt akarta bebizonyítani a szokatlan akciójával, hogy mennyire komolytalan az egész választási rendszer: a háziállatnak photoshoppal csinált egy látszólag fénymásolt útlevelet, ahol tényleg a madár képe volt feltüntetve. A Mazuri Választási Bizottság ennek ellenére csont nélkül elfogadta a jelentkezést, amelyben egyébként Yasha "kifejtette", hogy a madarak érdekében kíván kampányt folytatni.

Gazdája szerint a madár néhány fontosabb kifejezést is megtanult, amely hasznára válhat egy épp kampányoló polgármesternek vagy helyettesének, például azt, hogy "hol a pénz?", vagy hogy "a tanácsterembe akarok menni!" A politikai szlogenje is igen egyszerű volt: "Yasha jó". Zhukouski úr szerint egy egyszerű útlevélmásolattal, de akár annak utánzatával is még egy disznót is el lehet indítani a választáson.

Végül aztán Yashát mégis visszaléptette a gazdája a politikai pályától, mondván, valószínűleg túl kicsi lenne a támogatottsága - és nem mellékesen a lehetséges büntetést is szerette volna megelőzni, amit választási csalásért róhattak volna ki rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.