Sajátos módon használták ki a kampányidőt

Szexhirdetéssel kampányol a politikai csoport a választásokra

Egyesek megbotránkoztak, mások viszont egyszerűen csak értetlenkedve nézték azt a politikai hirdetést, amelyet az egyik német párt adott le a nekik járó kampányidőben: a jelenet félreérthetetlen.

2013.09.17 07:29ma.hu

A választási időszakban a mindenki számára egyformán biztosított hirdetési időben a pártok általában a programjukat, értékeiket, ígéreteiket igyekeznek népszerűsíteni, a német Die Partei azonban meglehetősen szokatlan, sőt, sokak számára felháborító módon közelítette meg a kérdést. A politikai csoport fókuszában a népességpolitika és a családok helyzete áll, a hirdetés tehát nem is annyira érthetetlen, igaz, a fókusz ebből hiányzott - szerencsére.



A videón ugyanis egy elmosódott pornójelenet látszik és hallatszik, előtérben a párt logójával, majd a másfél perces spot végén egy felirat: "Szavazzon a Die Partei-re és jól fogja érezni magát!"

A német hatóságok a hírek szerint máris megkezdték annak felülvizsgálatát, hogy rendben van-e az a törvény, amely minden politikai pártnak automatikusan biztosítja a 90 másodperces kampányidőt a nemzeti tévécsatornán - közben pedig a választók és a nemzetközi közvélemény is bőszen elemezgeti a videót, néhányan értetlenül nézve a film mondandóját, mások viszont lelkesen üdvözölve az új politikai irányt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.