Boldogok a rossz hírnek hozói

Sikítottak, mikor a halott kinyitotta az ajtót

A család teljesen lebénult a döbbenettől. Bocsánatot kért a rendőrség, amiért tévesen azonosítottak egy halottat.

2014.10.11 11:00ma.hu

Egy alaszkai pár végtelen szomorúsággal az arcán kopogott be fiuk barátnőjének ajtaján, hogy közöljék a hírt, a lány szerelme meghalt egy autóbalesetben.

Annál nagyobb volt Karen és Jay Priest meglepetése, mikor az ajtót a halottnak vélt, 29 éves Justin Priest nyitotta ki. Mint kiderült, a Juneau-i rendőrség tévesen informálta a családot.

„Erre nincsenek szavak” – mondta az anya az események után, amit meglehetősen pontosan érzelmi hullámvasúthoz hasonlított. „Csak álltunk ott lebénulva és bámultuk” – tette hozzá.

Justin elmondása szerint épp 9 hetes kutyáját készült sétáltatni reggel fél hatkor, mikor szülei és testvére kopogtak az ajtón.

A Priest családot hajnali háromkor ébresztette kopogás és kutyáik ugatása. Az ablakon át az apa látta, hogy rendőrök várakoznak a házuk előtt. „Rögtön tudtam, miről van szó. Sosem jó, ha egy rendőr hajnalban kopogtat az ajtón” – mondta Karen.

A rendőr elmondta, hogy Juneau-i kollégái értesítették, hogy Justin életét vesztette. A szülők felhívták a rendőrséget, akik megerősítették a hírt, elmesélve, Justin autója nagy sebességgel egy fának ütközött. Karen kételkedni kezdett, különösen, amikor kiderült, vizsgálat folyik, volt-e alkohol a fiatalember vérében. Nem úgy hangzott, mintha a fiáról lenne szó.

A pár felhívta a rokonokat, felöltöztek és 45 percet autóztak, hogy felvegyék másik fiukat Anchorage-ben. Az ifjú Cody összeesett, mikor meghallotta a hírt. Ezután mentek értesíteni a lányt, aki már hosszú évek óta együtt élt Justinnal.

„Kinyílt az ajtó és ott volt Justin. Nem is láttam, csak Jay kezdett el zokogni. Nem fogtam fel. És akkor megláttam őt. El akarod hinni, hogy ő az, de aztán azt kérded magadtól hallucinálsz-e? Justin meg nem értette, mi történik” – mesélte a most már boldog anyuka.

„Nem értettem miért üvöltenek és sikítanak. Félig még aludtam. Azt kiabálták csoda történt” – egészítette ki a történetet Justin.

A megkönnyebbülés pillanatai után azonnal hívták a Juneau-i rendőrséget, hogy elmondják, rossz Justin Priestet azonosítottak. A rendőrség azonnal bocsánatot kért és belső vizsgálatot kezdtek, hogy hol történhetett a hiba.

Mint kiderült, a családhoz kiérkező rendőr feladata az lett volna, hogy megtudja a baleset áldozata Justin volt-e, de félreértelmezte a feladatot és egyből a rossz hírt közölte. „A mi hibánk – mondta Bryce Johnson, rendőrfőnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.