A tetőn akarták feláldozni az állatot

Tetőről leugró áldozati kecske ölte meg a kiskamaszt

Egy muzulmán ünnep tiszteletére akartak kecskét áldozni egy hatemeletes panelház tetején, de az állat kiszabadult, és ahogy leugrott a tetőről, agyonütötte az épp ott játszó 13 éves fiúcskát.

2014.10.08 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Peter Haken

Meghalt egy 13 éves kisfiú a Törökország dél-keleti részén fekvő Diyarbakir városában, amikor a fejére esett egy áldozati állatnak szánt kecske egy hatemeletes panelház tetejéről. A gyermek azonnal életét vesztette, akárcsak a kamikaze állat. A kecskét a kis Heval Yildirim apja, Mehmet Yildirim vitte a városba, hogy a muzulmánok körében jelentős vallási ünnepen, az Eid al-Adhán áldozatot mutasson be, de mivel a városban nem talált egyetlen alkalmas helyet sem a szertartáshoz, úgy döntött, a család otthona fölött, a panelház tetején fogja azt végrehajtani.

"Le vagyok sújtva, de mi mást mondhatnék? Tény, hogy nincs mit mondanom" - jegyezte meg a tragédia után. A rendőrség vizsgálatot indított a kisfiú halála után, és elmondták, hogy ez az első ilyen eset, amiről valaha hallottak. Az Eid al-Adha a keresztény vallásban is ismert eseményhez kapcsolódik, amikor Ábrahám Isten parancsára hajszál híján feláldozta az egyszülött és oly sokáig várt fiát, hogy hitéről tanúbizonyoságot tegyen, de aztán végül az Úr megengedte neki, hogy helyette egy bárányt öljön meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.