Imádta megrágni a kutya a lábbeliket

Nem csoda, hogy rosszul volt: 44 zoknit műtöttek ki a gyomrából

Minden kutya szeret valamit rágcsálni, ki a csontokra bukik, ki a papucsokra, és persze akad olyan eb, amelyik a zoknikért van oda. De ha le is nyeli, abból nagy baj lehet, főleg ha alaposan belakmározik!

2014.09.05 07:29ma.hu

Az állatorvosok először el sem tudták képzelni, mi lehet a baja a hatalmas kuvasznak, míg fel nem nyitották a hasát és abból ki nem szedték egyenként az összesen 44 darab koszos zoknit. A nagytestű, 64 kilós ebet a gazdái azért vitték orvoshoz, mert már több hete folyamatosan émelygett és gyakorta hányt is, érthető módon már nagyon aggódtak, hogy valami komoly baj van. Ám az orvosok már a vizsgálat kezdetekor kiszagolták, hogy itt valami egészen más dologról lehet szó, mint egy végzetes betegség.

Az oregoni Portlandban működő DoveLewis Sürgősségi Állatkórház orvosa, Dr. Ashley Magee a röntgenfelvételen rögtön látta, hogy "sok idegen anyag van a gyomrában", igaz, akkor még nem sejthették, hogy pontosan mi is az, amit a homályos kép mutat. "Bármelyik zoknibolt büszke lenne egy ilyen gyűjteményre" - jegyezte meg az orvos a két és fél órás műtét után. "Az évek során láttunk már mindenféle dolgokat, amiket az állatok lenyeltek, de ilyet, mint ez, még soha!" - tette hozzá.

Fotó: freedigitalphotos.net/Gualberto107 (Képünk illusztráció!)

Szerencsére a műtét simán ment, és a meg nem nevezett négylábú most már teljesen jól van. A gazdái azt gyanítják, hogy a méretes kutya saját magának szerezte meg a "csemegét", nem ők szórták szét állandóan a zoknikat, a kutya egyszerűen elég magas ahhoz, hogy a legfelső fiókból is könnyedén ki tudta szolgálni magát. "Amikor a kórházban végül megszámoltuk, hány zoknit nyelt le, 43 és felet találtunk, úgyhogy valahol a házban még egy lábujj vagy sarok hever, ami nem kellett neki" - mondta az orvos.

Az eset még februárban történt, de csak most került nyilvánosságra, amikor az állatkórház a röntgenfelvétellel megpályázott egy szakmai díjat - mondta az intézmény szóvivője, Shawna Harch. És bármennyire meglepő is, a DoveLewis csak a harmadik helyet tudta ezzel megszerezni, az 1600 dolláros fődíjat egy békával sikerült megszerezni, amelyik több mint 30 kavicsot evett meg, az ezüstérmet pedig azzal a kutyával vitte el egy másik állatkórház, amelyik egy kebabot evett meg - de a nyárssal együtt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.