Már lábadozik a mackó

Kutyakölyöknek nézte a sérült medvebocsot - egy órát autózott, hogy megmentse

130 kilométert autózott egy férfi, hogy megmentsen egy sérült medvebocsot - igaz, amikor megtalálta az út mentén heverő állatot, azt hitte, egy kutyakölyökre bukkant.

2014.08.26 18:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici (Képünk illusztráció!)

Már lábadozik az a medvebocs, amelyiket egy arizonai férfi talált meg az út mentén: először azt hitte, egy elütött kutya hever az út mentén, de ahogy odament, észrevette, hogy az állat még él, ráadásul nem is kutya, hanem medve, ezért berakta az autójába, hogy segítséget szerezzen neki. Amikor azonban körbetelefonálta a környékbeli vadvédelmi helyeket, kiderült, hogy sehol sincs szabad hely, ezért elkezdett távolabbi állatkórházakat is felhívni, végül 130 kilométerrel arrébb, a Southwest Wildlife Conservation Centerben sikerült helyet találnia a bocsnak.

A körülbelül egyórás út végén a maciról kiderült, hogy nincs komolyabb baja, csak a lába törött el, de ezt leszámítva jó állapotban van. Arról nem lehet tudni, hogy vajon a felgyógyulása után visszaengedik-e a vadonba a bocsot, vagy egy rezervátumba kerül, ahol vigyázni tudnak rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.