Brutális vadászok koncolták fel a mamáját

Tenyérnyi medvebocsot próbálnak megmenteni Tver mellett

Tenyérnyi medvebocsot szoptatnak két-három óránként cumisüvegből Oroszországban, a WWF Tver melletti rehabilitációs intézetében. A mamát vadászok csalogatták ki barlangjából, és lelőtték, noha a medve a stressz hatására a szemük láttára szülte meg három kicsinyét.

2009.02.01 14:50MTI

Arról, hogy a bocsokat ki vitte el az állomásra, nem szólt a lap, de megírta, hogy egy dobozban, vékony vászonba takarva érkeztek életveszélyes kihűlés állapotában.

A két kis nőstényt nem sikerült megmenteni, de a hím él, és akárcsak egy embergyerek, forgolódva és sírva tudatja, ha megéhezett. A rehabilitációs állomáson elárvult bocsokat nevelnek fel, hogy minél előbb visszaengedhessék őket a természetbe. A csodával határos módon megmenekült kis mackót is kiteszik társai közé, amint képes lesz önállóan meglenni.

Egy több mint egy hektáros, körülkerített területen, az emberektől távol ismerkedhetnek az árvák a természettel, szagokkal, ízekkel, miközben egyre kevesebb ennivalót kapnak az állomás munkatársaitól egészen addig, amíg alig néhány hónap elteltével már maguk is tudnak gondoskodni élelmükről.

Akkor aztán mehetnek vissza a szabad természetbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.