Csak feltételezik, hogy nem történt gyilkosság

Rejtély a jótékonysági boltban: hogy került a koponya az adományok közé?

A rendőrség szerint a koponya egy nagyjából két éve elhunyt személyé lehet, de nem tudják a nemét és a halála okát. Csak az a biztos, hogy a feje maradványai egy jótékonysági boltban kötöttek ki.

2014.09.02 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/cescassawin (Képünk illusztráció!)

Bár egyelőre senki sem tudja, kié volt a koponya, amit egy jótékonysági boltba érkezett adománycsomagban találtak, a texasi rendőrség nem gyanakszik gyilkosságra a furcsa "felajánlás" ügyében. A felnőttől származó emberi koponya az elsődleges vizsgálatok szerint egy olyan embertől származhat, aki valamikor az elmúlt két évben halhatott meg, a halál oka ismeretlen, mint ahogy a koponya "tulajdonosának" neme is.

A bizarr adományt a Goodwill áruház személyzete fedezte fel, amikor megérkezett hozzájuk egy előzetes válogatáson nem átesett doboznyi adomány, és azonnal értesítették a rendőrséget. A nyomozók úgy vélik, talán egy magángyűjtemény darabja lehetett a fej, esetleg egy anatómiai modell, vagy valami hasonló - számolt be a Daily Mirror. "Olyasvalami ez, amit egy orvostanhallgató vagy fogorvos tanuló tartogathatott" - mondta Derek Israel nyomozó.

A Goodwill jótékonysági szervezetnek 31 üzlete van Austinban és 40 adománygyűjtő központja, ezekben nem először fordult meg szokatlan felajánlás. "Kaptunk már művégtagokat. Kaptunk Rolex órákat. Kaptunk aranyérméket. Az adományaink skálája végtelen" - magyarázta a hálózat szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.