Bántalmazással vádolják a férfit

Jeges vízzel öntötte le a 10 hónapos babát - rendőrség előtt a nagypapa

Bántalmazás vádjával indított eljárást a texasi rendőrség az a férfi ellen, aki 10 hónapos unokáját is nyakon öntötte egy vödör jeges vízzel, az Ice Bucket Challenge jegyében.

2014.09.01 08:55ma.hu
Fotó: Facebook

A rendőrség is vizsgálódik annak a videónak az ügyében, amit egy texasi, Houstonban élő férfi töltött fel a Facebookra, és amelyen épp a jegesvödör kihívást teljesíti. Ezt az elmúlt hetekben tömegesen tették meg mások is, hogy segítsenek felhívni a figyelmet az ALS-ben szenvedő betegekre és gyógyításukra, valamint az Ice Bucket Challenge teljesítése mellett adományukkal is segítsék a betegség gyógymódjának kutatását. Reggie Stewart azonban olyat tett, amit eddig még senki: a fél rokonsága mellett a 10 hónapos unokáját, Ariát is kihívta, és egy füst alatt saját magával a kislány leöntését is teljesítette.

Persze a csöpp leányka mit sem sejtett az egészből, de azt nem tudni, hogyan reagált a nyakába zúduló, vélhetően jéghideg vízre, a felvételt ugyanis a vödör borítása után rögtön megállították. Az esetre Claude Dalcour hívta fel a rendőrség figyelmét, aki azt mondta, ő a kislány édesapja, és igencsak megdöbbent, amikor meglátta a felvételt. "Gondoltam, hogy az én lányom. Elfutották a szemem a könnyek, mintha engem bántottak volna, és dühös voltam. Ez minden, amit mondhatok. Ez visszaélés, mert a lányom még csak egy kisbaba, semmiről nem tud" - mondta a férfi a Fox26 televíziócsatornának.

A nagyapát gyermekbántalmazással vádolja a houstoni rendőrség.

Az Ice Bucket Challenge nevű játékban egy vödör jéghideg vizet - vagy valódi jégdarabokat - kell a kihívottaknak a fejünkre borítani, és nyilvánosan kijelölni valakit, akinek továbbpasszolják a labdát. Aki nem fogadja el a kihívást, annak minimum 100 dollárnak megfelelő összeget kell utalnia az ALS alapítvány javára - persze az adakozás nem tilos akkor sem, ha valaki vállalja a jeges vödröt, sőt, valójában ez lenne az igazi cél, hogy a jegesvízzel csak az adakozás fontosságára hívnánk fel a figyelmet, de azt anélkül is megtennénk.

Az ALS betegség során az akaratlagosan mozgatható izmok irányításáért felelős idegsejtek fokozatosan elsorvadnak, így a beteg eleinte csak néhány hétköznapi mozdulatot képtelen elvégezni, majd állapota romlásával előbb teljesen lebénul, végül a légzőizmai is megbénulnak és ez okozza a halálát - átlagosan 3-5 évvel az első tünetek megjelenése után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.