Jegesvödör száll

Visítson a röhögéstől Ön is velünk! - Az ALS Ice Bucket Challenge legnagyobb lúzerei

Akkora népszerűséget ért el az Ice Bucket Challenge, hogy lassan már boldog-boldogtalan megpróbálkozik vele. Annyit elárulunk: csak keveseknek sikerül. A többin sírva lehet röhögni!

2014.08.29 00:43ma.hu

Bár jó célokat szolgál a jeges-vizes kihívás, úgy tűnik, hogy közvetlenül és közvetetten is balesetveszélyes! Ne próbálja ki!

Az első borítás csak bemelegítés, az ikerlányoknál mál visítani fog a röhögéstől!

0:21-től már sírva csapkodja az asztalt!

Mint ismeretes, az Ice Bucket Challenge nevű játékban egy vödör jéghideg vizet - vagy valódi jégdarabokat - kell a kihívottaknak a fejünkre borítani, és nyilvánosan kijelölni valakit, akinek továbbpasszolják a labdát. Aki nem fogadja el a kihívást, annak minimum 100 dollárnak megfelelő összeget kell utalnia az ALS alapítvány javára - persze az adakozás nem tilos akkor sem, ha valaki vállalja a jeges vödröt, sőt, valójában ez lenne az igazi cél, hogy a jegesvízzel csak az adakozás fontosságára hívnánk fel a figyelmet, de azt anélkül is megtennénk.

Az ALS betegség során az akaratlagosan mozgatható izmok irányításáért felelős idegsejtek fokozatosan elsorvadnak, így a beteg eleinte csak néhány hétköznapi mozdulatot képtelen elvégezni, majd állapota romlásával előbb teljesen lebénul, végül a légzőizmai is megbénulnak és ez okozza a halálát - átlagosan 3-5 évvel az első tünetek megjelenése után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.