Irán

Felemelkednie még épp hogy sikerült, de lezuhant az utasszállító: 48 halott

Iránban gyakran történnek légi balesetek, amelyek az öregedő gépparkra, valamint a rossz minőségű karbantartásra vezethetők vissza.

2014.08.10 10:58ma.hu
Forrás: youtube.com

Lezuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap az iráni fővárosban, Teheránban, a fedélzeten utazó 40 utas és a nyolcfős személyzet életét vesztette, írja az MTI nyomán az index.hu

A Sepahan Air légitársaság IrAn-140 típusú, kétlégcsavaros, gázturbinás gépe a teheráni Mehrabad repülőtérről a kelet-iráni Tabaszba tartott. A szemtanúk szerint a pilóta már a felszállópályán elvesztette uralmát gépe felett, annak törzse neki is ütődött a betonnak, ennek ellenére a repülőgépnek sikerült felemelkedni. Néhány perccel később azonban lezuhant.

Az IrAn-140-es az ukrán An-140-es repülőgép Iránban gyártott változata, rövid távú belföldi utakra használják, közölte az IRNA állami hírügynökség.

Iránban gyakran történnek légi balesetek, amelyek az öregedő gépparkra, valamint a rossz minőségű karbantartásra vezethetők vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.