Az apa holtteste továbbra sincs meg

Előkerült a lezuhant tinédzser kisgépe az óceánban

Előkerültek annak a kisrepülőgépnek a maradványai, amellyel kedden este egy 17 éves fiú és édesapja zuhantak a Csendes-óceánba Amerikai Szamoa közelében.

2014.07.25 12:53MTI
Haris Suleman (Fotó: Twitter)

A 17 esztendős Haris Suleman - aki legfiatalabb próbálkozóként elsőként akarta harminc nap alatt körülrepülni a Földet - és apja, a Pakisztánból származó Babar Suleman június 19-én indult el egy Beech A 36 Bonanza gépen az Indiana állambeli Indianapolisból. A kisgép kedd éjjel jó időjárási körülmények között a Pago Pagó-i repülőtérről szállt fel, de alig 15 perccel később a parttól egymérföldnyire a vízbe zuhant. A fiú holttestét röviddel a szerencsétlenség után találták meg a hatóságok, az 58 éves apát azonban eltűntként kezelik és folytatják felkutatását.

Bert Thompson, a tragédia egyik szemtanúja, aki egy buszmegállóból látta a történteket, elmondta: semmi nem utalt arra, hogy a gép bajban lenne. "Egyszerűen leereszkedett és elmerült az óceánban" - számolt be róla.

Sulemanék családja abban bízik, hogy Babar még életben lehet, ezért arra kérték a hatóságokat, hogy kövessenek el mindent a felkutatására. A kisgép roncsainak darabjait először egy pilóta pillantotta meg szerdán, majd a keresőhajók találtak rájuk - közölte csütörtökön a parti őrség. Az apát búvárok is keresték a gép becsapódásának környékén, de a száz méter mély víz miatt a szakemberek esélytelennek látták a kutatást. Következő lépésként hálóval próbálják átfésülni a területet.

Bár Haris csak a közelmúltban szerezte meg pilótaigazolványát, a család szerint apa és fia alaposan felkészültek minden eshetőségre. A rekordkísérlettel a Pakisztánban iskolákat építő Citizens Foundation számára gyűjtöttek adományokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.