Egy órán át nem működött a közösségi háló

Pánikba esett netezők hívták a rendőrséget - mert leállt a Facebook

Ismét az egész világon érzékelhető volt a Facebook legutóbbi leállása, de alighanem mégiscsak túlzás, hogy az egy órán át tartó üzemzavar miatt pánikszerű hívások árasszák el a rendőrséget!

2014.08.04 15:29ma.hu

Ön mit tenne, ha legközelebb azt venné észre, hogy valamilyen hiba miatt leállt a Facebook és átmenetileg elérhetetlenné váltak a cuki macskák és az életbölcsességek? Igen, sokféle lehetőség van, amivel el lehet ütni a váratlanul támadt szabadidőt. De vajon eszébe jutna-e, hogy kétségbeesetten tárcsázza a rendőrség segélyhívó számát?

Nos, a kérdés bármennyire is bárgyúnak tűnik, nem alaptalan: amikor magyar idő szerint péntek este közel egy órán át elérhetetlenné vált az üzenőfal és minden alkalmazás, ami a közösségi oldal alatt fut, a Los Angeles-i rendőrséget valósággal elárasztották a pánikba esett emberek hívásai. Olyannyira, hogy végül a megyei seriffhivatalnak a Twitteren kellett közzétennie egy üzenetet, melyben arra kérték az állampolgárokat - már akinek eszébe jutott a Facebookról átkattintani a Twitterre -, hogy ne hívják a 911-et, mert a közösségi oldal hibája nem minősül rendfenntartási kérdésnek, és a rendőrség nem tudja megmondani, mikor fog minden visszaállni a rendes kerékvágásba.

Bár a hiba Los Angeles-i idő szerint dél körül jelentkezett és egy órával később már minden a régi volt, sokan még órákkal később is csörgették a rendőrséget, végül az egyik tiszt 17:37-kor tette közzé a felhívását - ki tudja, enélkül talán még most is zúdulna a panaszáradat rájuk a közösségi oldal hibája miatt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.