Mindenhová magával viszi a testvérét

"Ő nem nehéz, ő a testvérem!" - béna öccsével teljesítette a triatlont

Különleges teljesítményt mutatott fel a nyolcéves Noah Aldrich, aki nemcsak végigcsinálta az ifjúsági triatlont, de bénult öccsét is végig magával vitte, hogy Lucas is átélhesse a verseny minden pillanatát.

2014.08.01 14:39ma.hu
Noah a csuklójához kötve húzta Lucas csónakját (Fotó: The Aldrich Family)

Noah és Lucas Aldrich testvérek, akik az Idaho állambeli Boise városában élnek. Lucas egy ritka betegségben, a „sima agynak” is nevezett lissencephaliában szenved. Nem tud sem járni, sem beszélni, de ettől függetlenül örömmel vesz részt a családi programokban és sportversenyeken is elindul, ha kell. Persze nem magától, hanem testvére segítségével.

Mikor Noah meghallotta, hogy a közelben ifjúsági triatlon versenyt szerveznek, szeretett volna részt venni rajta, de volt egy különleges kérése: nem egyedül kívánt rajthoz állni, hanem testvérével. Egy hónapon át edzett Lucas társaságában és végül sikerült is végigcsinálnia a megmérettetést.

A nyolcéves kisfiú 200 métert úszott úgy, hogy egy csónakban maga után húzta testvérét, majd közel 5 kilométert tekert biciklin és másfél kilométert futott, maga előtt tolva Lucast. „Elválaszthatatlanok, mindig is nagyon szoros kapcsolatuk volt” – mondta Alissa Aldrich, a két fiú büszke anyukája. „Hihetetlen nézni ezt a köteléket... mikor Noah belép a szobába, látni lehet, ahogy Lucas szemei csillognak” – tette hozzá.

A verseny után a kis Lucas csak ült a kocsijában és figyelte hős bátyját, akik látták, egyértelműen azt mondták, a bénult kisfiú büszke volt a tesóra. Lucas egyébként kezelés alatt áll és egyre többet próbál meg kommunikálni, ráadásul érzi, hogy több mindenben tud részt venni, ezért még boldogabbnak tűnik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.