Hős nagynéni

Megható képek: életre lehelték a kisbabát

Pamela Rauseo egy forgalmas autópálya közepén mentette meg pici unokaöccse életét. Óriási szerencséje volt, hogy ismerte a mesterséges lélegeztetés technikáját, így tudta, mit kell tennie.

2014.02.23 02:30ma.hu

Pamela Rauseo azonnal kiugrott a forgalmas autópályán keletkezett dugóban veszteglő kocsijukból, amikor a nővére öt hónapos fia, Sebastian de la Cruz, hirtelen abbahagyta a sírást, és kezdett elkékülni. A 37 éves tanítónő akkor sajátította el az újraélesztési ismereteket, mikor 7 évvel ezelőtt saját, akkor szintén 5 hónapos kisfiának leállt a légzése.

Pamela férje nyilatkozta később: "A mi kisfiunknak, Alexnek szintén leállt a légzése. Alex egy hétig volt kórházban, és míg vártunk, hogy hazaengedjék, megkaptuk az úgynevezett CPR-képzést - arra az esetre, ha újra megtörténne a légzésleállás. És Pamela most megmentette az unokaöccse életét."

Egy fotós, Al Diaz szintén a közlekedési dugó foglya volt, és a szeme előtt lejátszódott történetről fényképeket készített.
Azt mondta: "Hallottam, hogy Pamela kiabált, mert a baba nem kapott levegőt."
Diaz segítségért futott, amíg Pamela a térdére fektetve lélegeztette Sebastiant. Amauris Bastidas rendőr segítségével folytatták az újraélesztést. Mikor a rendőr felemelte a babát, az elkezdett levegőért kapkodni és felsírt.

De Sebastiannak újból leállt a légzése. Pamela, Bastidas és Diaz felváltva lélegeztették a kicsit. Addigra több segítség érkezett. Két tűzoltó is ellenőrizte Sebastian légútjait, míg végre kiérkeztek a mentők.

Pamela azt mondta: "Nagyon sápadt volt, és lógtak a végtagjai. Nem is tudom, hogy jutott eszembe, mit kell tenni. Csak azt tudtam, hogy nem hagyhatom meghalni. Pánikban voltam. De tudtam, hogy a húgom számít rám és bízik bennem."
Sebastian koraszülött volt, légzési problémákkal jött a világra. Ma már szerencsére stabil az állapota.
Épp édesanyja tartotta karjaiban, amikor visszatért a szín arcocskájába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.