Sikerült!

Magyar rekordot állítottak fel diákok és oktatóik újraélesztésből

Sikeres volt az az újraélesztési rekordkísérlet, amelyben több mint kétszáz diák és oktatóik vettek részt pénteken Budapesten.

2013.10.25 19:02MTI
MTI

Összesen 243 budapesti és szombathelyi iskolás tanult és végzett szakszerű újraélesztést 125 darab erre a célra kifejlesztett bábun pénteken a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának atlétika csarnokában.

A rekordhoz a diákok félórás tréningen negyven hivatásos oktató segítségével tanulták meg az újraélesztési folyamatot, majd az elsajátított ismeretek alapján öt percen keresztül végezték el az ilyenkor szükséges teendőket - közölte az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja (OEFI-EKK) az MTI-vel.

Az Országos Mentőszolgálat legmodernebb mentőeszközeivel és mentési bemutatóval segítette az akciót, míg a korábbi rekordot tartó Szombathely száz bábut, tíz oktatót és 51 diákot küldött Budapestre a kezdeményezés sikere érdekében. Az újraélesztési kampányban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Resuscitatios Társaság is közreműködött.

A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet: az újraélesztés könnyen megtanulható, és a megfelelő technika elsajátításával bárki életet menthet. Tavaly száz diák gyakorolta az újraélesztést együtt egy időben Szombathely főterén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.