Megható ajándék apák napjára

Lemondott az álmáról, de kamatostól kapta vissza a mostohaapa

Amikor a férfi a több éve dédelgetett álmát dobta félre, hogy helyette feleségül vehesse az imádott nőt, az asszony lánya elhatározta, mindenképp visszafizeti valahogy a mostohája nagylelkűségét.

2014.07.17 11:29ma.hu

Amikor a philadelphiai férfi, akit csak Dave-ként ismerünk, elhatározta, hogy feleségül veszi Kristin Russell édesanyját, nagy áldozatot kellett hoznia: abból a pénzből szervezte meg a csodaszép esküvőt, amit évek óta egy nagy álomra gyűjtögetett. Addig a napig a férfi minden öröme és büszkesége egy 1973-as Porsche 914 típusú autó volt, ami szó szerint darabokra szedve állt a garázsában, arra várva, hogy egy napon majd sikerül összerakni és útra kelhet vele. Az alkatrészeire szedett autónak még a karosszériája is olyan állapotban volt, hogy helyenként szó szerint át lehetett rajta nyúlni a rozsdaette lyukakon keresztül, lett volna hát tennivaló vele bőven.

Fotó: YouTube

De Dave lemondott az álmáról, a kocsira félretett pénzt az esküvőre költötte, Kristin pedig látva ezt a nyilvánvalóan hatalmas áldozatot, no meg azt, hogy Dave milyen remek férj és mostohaapa, az elmúlt két évben másra se tudott gondolni, csak hogy hogyan viszonozhatná a nagylelkűséget. Kitartóan keresett egy ugyanolyan modellt, mint amilyenről a pótapja lemondott, és végül talált egy eladó darabot - a kontinens másik felén, Arizonában. A tervét mindvégig titokban tartotta, így senki sem sejtette, hova utazott, de autóval tette meg a több ezer kilométeres távot Phoenixtől Philadelphiáig, ahol az apja otthonának közelében egy szerelő gondjaira bízta a kocsit.

Az ajándékozás napjaként e hónap elejét szemelte ki a lány, Apák napja alkalmából adta át a kocsit, bár először Dave azt hitte, csak egy üdvözlőkártyát kap, amelyen Kristin megköszönte neki, hogy olyan nagyszerű mostohája van. De aztán azt mondta, kintről mintha valami hangot hallana, nézzék meg, mi az - és Dave-nek még akkor se esett le, hogy ez az ő autója, mert körbejárva és megcsodálva a járgányt megkérdezte, hogy kié. Csak akkor tört ki belőle a zokogás, persze örömében, amikor Kristin elárulta, hogy ez mostantól az ő autója.

Dave áldozata tehát busásan megtérült, mert bár egy időre el kellett engednie az álmát, most mégis megkapta az autót, és már egy családdal ünnepelhette azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.