Betegség miatt muszáj volt amputálni

Megható bátorság: vicces fotókkal búcsúzott a lábától

Egy visszatérő daganatos megbetegedés miatt arra kényszerült az extrémsportoló, hogy amputáltassa térd alatt a bal lábát. A traumát egy vicces fotósorozattal próbálta könnyebbé tenni.

Joe búcsúja a bal lábától képgaléria

2014.07.10 16:29ma.hu
Fotó: Facebook (A galériához KATT a képre!)

Nem lehetett könnyű pillanat Joseph Pleban számára, amikor közölték vele: csak úgy állíthatják meg a bokájában újra meg újra kiújuló daganatokat, hogy levágják a bal lábát valamivel térd alatt. A 23 éves amerikai fiatalember akkor már hat éve sportolt, ráadásul nem is akármit: szenvedélyesen szerette az extrémsportokat, az ejtőernyőzéstől a bázisugrásig számtalan műfajt kipróbált. Gyötrelmes heteket élt meg, mire meghozta a döntést és beleegyezett az amputációba, de amikor megnyugtatták, hogy a műtét után is lehetősége lesz folytatni a sportolást, akkor végre rábólintott a lába elvesztésére.

Ám előtte még kért egy kis időt és barátai segítségével egy tréfás fotósorozattal búcsúzott el a lábától, a képeket pedig a Facebookon létrehozott oldalon osztotta meg a nagyvilággal. Az oldalnak a "Joe bal lábának utolsó küldetései" címet adta. A képsorozat egyszerre vicces és szívszorító, de mint a fiatalember fogalmazott, ez nagyon sokat segített neki abban, hogy fel tudja dolgozni a rá váró nehézségeket, és most, hogy megvolt a műtét is, tovább akarja folytatni a sorozatot, hogy megmutassa, hogyan alkalmazkodik az élethez a műlábbal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.