Összedobták a műtétre való pénzt

Visszakapta a hiányzó fél fejét, amit egy balesetben veszített el

Koponyacsontjának mintegy felét elveszítette a férfi, amikor lezuhant egy 1,8 méteres állványról és olyan szerencsétlenül esett, hogy a csontja betört. Most sikerült kipótolni a horpadást.

2014.07.31 10:09ma.hu

Legalább 300, de egyes hírek szerint akár 350 ezer forintnyi összegbe került volna a műtét, ezért a 24 éves férfi a balesete után beletörődött, hogy élete hátralévő részét horpadt koponyával kell leélnie. A román építőmunkás tavaly zuhant le egy 1,8 méter magas állványról, koponyája bal fele betört, és az első napokban az sem volt biztos, hogy életben marad, ha pedig mégis, akkor sem volt rá semmi biztosíték, hogy nem marad semmiféle mentális vagy fizikai hatása a súlyos sérülésnek.

A férfi azonban magához tért a pár napos kómából, majd apránként meggyógyult, és sem a mozgásában, sem a szellemi képességeiben nem látszódik a baleset utóhatása. Egyvalami azonban már ránézésre jól mutatta a nyomokat: a férfi koponyájának bal felén egy horpadás volt látható. Elvis Romeo Lingurar műtétét viszont az állami egészségbiztosító nem fizette, mert annak ellenére, hogy agyát csupán egy vékony bőrréteg "védte", orvosi szempontból mégis esztétikai kategóriának minősült a koponyapótlás. Mivel a férfit nem vetette fel a pénz, úgy tűnt, nincs remény a normális külsőre.

Fotó: YouTube

Csakhogy esete idén tavasszal nagy nyilvánosságot kapott, amikor a története felkerült az egyik legnagyobb videómegosztó portálra, és azonnal elkezdtek özönleni a felajánlások. A műtéthez szükséges összeg hamar összegyűlt, így már semmi akadálya nem volt, hogy egy protézissel pótolják a hiányzó csontot, ezzel nemcsak újra emberi formát adtak a fejének, de az agyát is megfelelő védelemmel látták el.

"Sokkal jobban érzem most magam, hálás vagyok Istennek a második esélyért, amit adott nekem. És szeretnék köszönetet mondani az embereknek is a segítségért, és a műtétet végző orvosokról sem feledkezhetek meg" - mondta a férfi. "A műtét négy-öt órás volt. Nem néztem rögtön utána tükörbe. Három nappal később jött egy nővér kicserélni a kötést, és megkértem, hogy fényképezzen le, így azt el tudtam küldeni a családomnak. Amikor megláttam magam, nagyon boldog voltam, hogy az életem végre visszatért a normális kerékvágásba" - mondta Lingurar.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.