Amputálni kellett a lábát az ujja sérülése miatt

Az egész lábát elvesztette egy óvatlan mozdulat miatt

Egyetlen rossz mozdulat volt csupán, olyan, ami bárkivel szinte naponta esik meg: a férfi beütötte a lábujját az ágy lábába. Fél évvel később szinte a teljes jobb lába hiányzik.

2014.07.18 08:46ma.hu
Eric Barker nem úszta meg ennyivel (Fotó: freedigitalphotos.net/sippakorn)

Nap mint nap megesik bárkivel, hogy belerúg az ágy vagy egy másik bútor lábába, ám a legtöbbször ilyenkor az éles fájdalmon kívül nem történik semmi komolyabb baj. Előfordulhat persze, hogy a baleset miatt megreped vagy akár el is törik az ujjcsont, de olyankor is legfeljebb pár hét kényelmetlenség vár ránk a gipsz miatt, és aztán elfelejthetjük az egészet. Nem úgy az egykori ejtőernyős katona, aki ifjú korában még a Falkland-szigeteknél is harcolt, de sosem hitte volna, hogy egy banális otthoni baleset miatt fogja elveszíteni csaknem az egész jobb lábát.

A 67 éves Eric Barker számára az egész pont úgy kezdődött, mint egy szokványos baleset: véletlenül megsérült a lábujja, amikor beütötte az ágy lábába. A gyulladt ujjára az orvos antibiotikumot írt fel, ám a fertőzés nem akart lehúzódni, és néhány héttel később az angliai Askernben élő férfi azzal szembesült, hogy térd alatt le kell vágni a lábát, mert elüszkösödött. "Amikor az orvosok bejöttek és mondták, hogy üszkös, már tudtam, mert éreztem a szagát" - mondta Barker.

A műtét után 10 héten át a kórházban maradt, aztán májusban kiderült, hogy további 25 centit amputálni kell a lábából, mert a rothadás tovább terjedt. A fizikai fájdalmak után azonban hazatérve egy újabb megrázkódtatás érte: kiderült, hogy az ígéretekkel ellentétben nem történt meg a háza akadálymentesítése, emiatt szó szerint csapdában érzi magát, mert segítség nélkül nem tudja elhagyni az otthonát. A helyi önkormányzat a többszöri kérés ellenére is figyelmen kívül hagyta a nyugdíjas katona ügyét, miközben egy tűzvédelmi szakértő is arra jutott az ellenőrzés után, hogy ha tűz ütne ki a házban, onnan élve nem jut ki, mert önállóan nem tud közlekedni.

"Nem tudtam elhagyni a házam január óta, kivéve amikor a kórházba kellett mennem" - jegyezte meg keserűen. A Metro című brit lap úgy tudja, a helyi tanács a legfontosabb teendők közé vette fel Barker otthonának átalakítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.