Az orvosok nem akarták amputálni a karját

Guillotine-nal vágta le a kezét, aztán elégette

Elege lett egy férfinak a fájdalmakból, ami a kezét kínozta egy korábbi baleset után, és mivel az orvosok nem látták indokoltnak az amputációt, maga oldotta meg a kérdést: guillotine-t épített és azzal csapta le a kézfejét.

2014.03.31 09:58ma.hu

Nem voltak hajlandóak az orvosok amputálni a kezét, ezért a 44 éves Mark Goddard önként szabadult meg a kezétől, és ígéri: még az idén az egész karját levágja, ha a sebészek nem teszik meg. A férfi 1998-ban szenvedett motorbalesetet, és a kezében azóta is folyamatos fájdalmat érzett, úgy írta le, mint amikor valakinek egyfolytában görcsei vannak és fáj a foga. A Daily Mirror szerint naponta akár 40 szem fájdalomcsillapítót is bevett, hogy enyhítse a kínokat, de semmit sem használt, és hiába fordult pszichiáterhez háromszor is, ő sem tudott mit tenni a fájdalom ellen. A férfi többször könyörgött a sebészeknek, hogy vágják le a kezét, de mivel ők még mindig bíztak abban, hogy előbb-utóbb sikerül kezelni a kínzó fájdalmakat, valamint úgy voltak vele, hogy legalább még valamennyire működik.

A férfi viszont egészen másképp gondolta, és miután a társadalombiztosítás nem finanszírozta neki a hőn áhított amputációt, végül úgy döntött, saját maga zárja rövidre a kérdést. A hátsó kertben összeszerelt egy guillotine-szerű szerkezetet, és miután meggyőződött róla, hogy felesége és fia is elmentek otthonról, az éles pengével lecsapta a csuklóját. Hogy még biztosabbra menjen, egy pillanattal később egy vödörbe dobva fel is gyújtotta, nehogy véletlenül vissza tudják varrni. Felesége alig tíz percel később ért haza az autómosóból, és elszörnyedve fedezte fel az erősen vérző férjét.

"Nem kellett volna ilyen szélsőséges módszert választani, hogy megszűnjenek a fájdalmaim. Volt egy másik lehetőség, hogy ezt megfelelő körülmények közt, kórházban végezzék el, de miután senki nem tett semmit, hogy segítsen rajtam, így magam csináltam meg" - mondta, hozzátéve, hogy most már semmi akadálya nincs annak, hogy a karja további részét is levágják könyök fölött, mert már nem használható a keze. "Megmondtam nekik, hogy ha nem tesznek semmit, magam vágom le a karom a könyököm fölött. December végéig adtam nekik időt" - jegyezte meg.

A műveletnél biztosra ment: annak ellenére, hogy két héten át gondosan tervezgette a guillotine-t, ügyelt arra, hogy ne veszítsen több vért, mint amennyi feltétlenül szükséges: magasra emelte a karját, hogy csökkentse a véráramlást, és mielőtt meghúzta a guillotine karját, egy elsősegély-készletet is odakészített. Most abban bízik, hogy kap egy gerinc-stimulátort a hátába ültetve, ami enyhíti az idegi fájdalmakat. Azt reméli, hogy a két héttel ezelőtti drasztikus lépése elegendő alap lesz ahhoz, hogy a pszichiáterek is olyan véleményt adjanak ki, amely alapján pozitív elbírálást kap a kérelme.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.