Kegyetlenül bántak a gyermekkel

Megkínozta, aztán a saját sírját ásatta meg a fiúval a lelkész

Elképesztő kegyetlenséggel bánt egy kaliforniai lelkész és két segédje egy 13 éves fiúval, többek közt saját sírját is megásatták vele, csak azért, hogy megtanulja, mi a fegyelem.

2014.07.08 18:39ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan

A Los Angeles-i bíróság bűnösnek találta a Corona városban korábban szolgáló lelkészt és két hívét, utóbbiak egy-egy év háziőrizetre lettek ítélve, plusz három év próbaidőre, a lelkész büntetését azonban várhatóan csak szeptember végén fogják kiszabni, amiért a vezetésével egy 13 éves fiút kegyetlenül megkínoztak és megfélemlítettek. A gyermek egy egyházi fenntartású lakóotthonban élt, miután elköltöztették őt anyjától és nővérétől. Az 56 éves Lonny Remmers úgy vélte, keményen kell fogni a gyereket és meg kell neki tanítani, mi az a fegyelem, mert "nem vállalta a felelősséget a tetteiért".

A NY Daily News című amerikai lap szerint Remmers, valamint a 24 éves Nicholas Craig és a 30 éves Darryll Jeter Jr. bűnösnek vallotta magát a hétfői tárgyaláson, többek közt a gyermeknek okozott testi sérülésekért, a halálos fegyverrel okozott testi sértésért és a büntetőjogi kategóriába eső fenyegetésekért.

A vád szerint Remmers utasítást adott a két társának, hogy félemlítsék meg a fiút, akit Craig és Jeter egy elhagyott helyre vitt és arra kényszerítették őt, hogy ássa meg a saját sírját. Amikor azzal elkészült, belökték a gödörbe és elkezdték rádobálni a hulladékot, mintha élve el akarnák temetni - derült ki a vádiratból. Később visszavitték a halálosan rémült fiút a lakóotthonba és beküldték a zuhany alá, de ott sem hagyták békén: a hátán lévő, vágás okozta sebekbe sót dörzsöltek, míg már szinte ömlött a vér a fiúból. Aztán megkötözték és csípős paprikát szórtak az arcára, amitől az orra vére is eleredt.

A fiú később a rendőrségen tett vallomásában azt mondta, annyira erősen verték őt, hogy a zuhany alól kilépve mindenfelé fröcskölt a vér - számolt be a Times. A házban lakók is megerősítették, hogy még a következő napon is látták a vérnyomokat. A gyötrelmek azonban ezzel nem értek véget: még aznap este a kötelező Bibliaórán, amit Remmers otthonában tartottak, a férfiak a mintegy tucatnyi résztvevő szeme láttára egy harapófogóval szorították meg a fiú mellbimbóját és azzal csavarták.

A támadássorozat, amelyért a lelkész várhatóan két év börtönt fog kapni, 2012 márciusában történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.