Japán gondoskodás

Kutyaszanatórium agg ebeknek félmillióért

Öreg kutyák számára kialakított "idősek otthonát" nyitnak meg hétfőn Tokió egyik elővárosában.

2014.07.04 22:49MTI
Nem teszik utcára (fotó: freedigitalphotos/tiverylucky)

Az Aeon Co. Ltd. kereskedelmi óriáscég egyik leányvállalata nyitja meg az első ilyen létesítményt. "Sok állat együtt öregszik gazdijával, ez pedig Japán idősödő társadalmában egyre nagyobb problémát jelent. Azok a kutyatartók, akik már maguk is ápolásra szorulnak, idősödő négylábújukat a jövőben beadhatják a Makuhariban lévő otthonba" - mondta el a kisállattartásra specializálódott Aeonpet vezetője.

A kutyaotthon nemcsak egésznapos orvosi felügyeletet, hanem speciális berendezéseket is biztosít. A szanatóriumban található például szépségszalon, fitneszstúdió és rehabilitációs úszómedence is a testileg sérült kutyák számára - a négylábúakat úszómellényekkel is ellátják. Az intézményben kiszolgálják az időskori szenilitásban szenvedő és halálos beteg ebek igényeit is.

Természetesen nem olcsó a különleges szolgáltatás: az otthonban egy hely havonta 100-200 ezer jen (225-500 ezer forint) közötti összegbe kerül a házikedvenc méretétől függően. Ráadásul az otthon vezetősége az állattartókkal folytatott előzetes beszélgetés alapján dönti el, befogadja-e a kutyát. Így igyekeznek megakadályozni, hogy egyébként egészséges állattartók egyszerűen megszabaduljanak kutyájuktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.