Egy centin múlt a három néző élete

Addig nézelődtek, míg majdnem agyoncsapta őket egy kő

Egy régóta üresen álló, egykor ruhagyárként működő épület robbantására sereglettek össze a nézők, hogy tanúi lehessenek a bontásnak - de néhánynak az élete is veszélybe került.

2014.07.04 16:29ma.hu
Fotó: YouTube

Egyetlen óvatlan pillanaton és csupán egy centin múlott három néző élete is egy néhány napja végrehajtott robbantásos épületbontáson, amit egy csehországi egykori ruhagyár épületén hajtottak végre. A prostejovi épület megsemmisítésére szép számmal gyűltek össze a bámészkodók, néhányan közülük videóra is vették a különleges látványnak ígérkező robbantást, arra azonban senki nem számított - vélhetőleg a tűzszerészek sem -, hogy a törmelékek egy részét a robbanás ereje a biztonságosnak ítélt távolságon kívülre röpíti.

A nagy hangerejű robaj után hatalmas homok- és füstfelhő borította el a környéket, aztán a pillanat töredéke alatt egy apró fehér pont tűnt fel a fák tövében, és mire felfoghatnánk, mi az, már el is száguldott a jókora ökölnyi kődarab az ott álló nézők feje mellett. Hárman is úgy álltak, hogy csak centikkel kerülte el őket a törmelék, az egyiknek szó szerint a füle mellett süvített el a darab, ami ha eltalál valakit, annak esélye se lett volna a túlélésre.

A videót a hét eleje óta csaknem 700 ezer alkalommal látták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.