"Azt hittem, meg fogok halni"

Felnyársalva: egy centin múlt az élete

Nemcsak az építőmunkás, de a közelben tartózkodó társai is meg voltak győződve róla, hogy képtelenség ilyen balesetet túlélni. Az orvosok megmagyarázták, hogyan úszhatta meg a felnyársalást.

2013.03.22 08:16ma.hu

A kollégák mellett az orvosokat is meglepte, de utóbbiak legalább meg is tudták magyarázni, hogyan maradhatott életben az a munkás, aki Közép-Kína egyik építkezésén lezuhant, egyenesen egy 2,5 centi átmérőjű tömör acélrúdra. A 44 éves Li Qingxian utóbb saját maga mesélte el, hogy zuhanás közben gondolatban már elbúcsúzott az élettől.

"Ahogy zuhantam, lenézve azt láttam, hogy mindenhol acélrudak merednek felém. Meg voltam győződve róla, hogy meghalok. Arra gondoltam, úgy fogok kinézni a végén, mint egy sündisznó" - idézte a hihetetlenül szerencsés férfit az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. Ám mégsem lett sündisznó és a kaszásnak is fityiszt mutatott, igaz, nem sokon múlott.

A tömör rúd, ami akár tényleg a vesztét okozhatta volna, alig egy centivel elkerülte a szívét és a főbb ereket, így nem okozott végzetes sérüléseket. "Elképesztő mázlija van, vagy csoda történt. De most már minden rendben lesz, ha a seb begyógyul" - nyilatkozta a kórház szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.