Centiken múlt az élete

Videó - Kicselezte a halált

Csupán néhány centin múlt, hogy most nem a "napi horror" kategóriába került az alábbi videó, hanem a csodás megmenekülések közé. A biciklis nő példáját elrettentő példaként mutogatják a rendőrök.

2013.10.02 17:35ma.hu

Népnevelési céllal tette közzé a brit rendőrség azt a biztonsági kamera által készített felvételt, melyen egy biciklist szó szerint pár centi híján elgázolt egy vonat, mert a majdnem tragédiával végződő esetet egyértelműen a figyelmetlenség okozta. A nő a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva megpróbált áttekerni a síneken, a vonat viszont épp akkor ért oda az átjáróhoz, és csak azért nem csapta el a kerékpárost, mert neki sikerült az utolsó pillanatban megtorpannia és visszarántania a járművét.

Az ismeretlen nő utóbb már rájött, mekkorát hibázott, mert amikor elhaladt a vonat, bizony volt oka a homlokát törölgetni, majd úgy döntött, talán mégsem akar átmenni a túloldalra, inkább visszafordult és elindult arra, amerről érkezett. "A figyelmeztető eszközök a vasúti átjáróknál azért vannak, hogy megvédjék a járókelőket a vonattól. Remélem, a felvétel közreadása kiemeli, mennyire fontos a biztonsági jelzéseket komolyan venni" - fogalmazott Richard Schofield, az érintett vasútvonal vezetője.

A vonatvezető egyébként abban a pillanatban megrántotta a vészféket, amikor meglátta az átjáróhoz határozottan közeledő biciklist, de látható, hogy sokra nem ment volna vele, ha a nő nem tud időben megállni, vagy csak pár centivel előrébb gurul a biciklije kereke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.