"Ne próbálja ki otthon!"

Sokkoló: centikre kerülte el a halált a vakmerő fiatal

Egy ausztrál fiatalember olyan mutatványra vállalkozott, amire tipikusan azt szokták mondani a tévében: "ne próbálja ki otthon!" Tényleg kevés híja volt, hogy az extrém ugrás végén nem a betonszegély vágta ketté a fejét.

2014.01.15 16:35ma.hu

Előre figyelmeztetünk mindenkit: csak akkor nézze meg az alábbi videót, ha tényleg jók az idegei. A 22 éves kaszkadőr, Brodie Sciberras azt vette a fejébe, hogy hátraszaltóval ugrik az udvar közepén álló medencébe, de nem a medence széléről vagy egy trambulinról, hanem a medencétől mintegy három méterre lévő épület tetejéről. A halálugrást a fiatalember barátja, Callum Lloyd vette filmre, egészen onnan kezdve, hogy Brodie láthatóan alaposan fontolgatja, honnan és hogyan vegyen lendületet, hogy minél kisebb legyen a kockázat.

A videón jól hallható, ahogy Callum azt mondja, túl hosszú a távolság, és amikor a szomszédban állók egyike elkezdi cukkolni a kaszkadőrt, a barátja azt mondja: "akár meg is halhatsz, ezt nem akarom nézni" - de a videó közben tovább forog.

Fotó: YouTube

Aztán Brodie összeszedi minden bátorságát és elrugaszkodik a tető széléről, egy vérfagyasztó, óráknak tűnő pillanat után pedig úgy csapódik a vízbe, hogy arca csak centikre - vagy inkább milliméterekre - volt a medence betonszegélyétől. Elképzelni is rémes, mi lett volna, ha csak egy hajszálnyival kisebb a lendülete vagy csak egy fél talpszélességgel jobbról indul: az ívelt medenceszegély miatt ott már semmi esélye sem lett volna.

Röviddel a halálugrás után Brodie megváltoztatta a Facebookon lévő fotóját, széles vigyorához az egyik barátja pedig csak annyit fűzött: "ez egy olyan ember mosolya, aki túlélte minden idők legőrültebb hátraszaltóját". A videót egyébként több mint 60 ezerszer nézték meg a legnagyobb megosztón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.