Az igazság a hazugságról

Rágalmazásért perelnek Madeleine szülei

Rágalmazásért perlik a Portugáliában eltűnt hároméves brit kislány, Madeleine McCann szülei a nyomozás egykori vezetőjét, Goncalo Amaralt mert 2008-ban megjelent, Az igazság a hazugságról című könyvében azt állítja, hogy a gyermek valójában meghalt, holttestét pedig a szülők elrejtették.

2014.06.16 18:25MTI
Forrás: YouTube

A McCann család többek között a könyv további terjesztését akarja betiltatni és 1,2 millió eurós kártérítést követel Amaraltól, amiért azzal vádolja őket, hogy közük van gyermekük halálához.

Az öt éve húzódó perben hétfőn tartották volna a záró védőbeszédet, de a tárgyalást elnapolták, mert a vádlott új ügyvédet kért. Már a negyedik alkalommal maradt el emiatt a tárgyalás; a szülők szerint a vádlott ki akarja fárasztani őket.

Gerry McCann, az eltűnt kislány apja a lisszaboni bíróság épülete előtt elmondta, a közelmúltban ismételten eredménytelenül lezajlott nyomozás sem ad okot arra a feltételezésre, hogy Madeleine halott lenne.

"Nincs semmi bizonyíték arra, hogy súlyos testi sérülés érte volna" - hangsúlyozta az apa, aki hozzátette, nem adják fel a reményt és nem állítják le a keresést.

A Leicestershire-ben élő McCann család 2007 májusában nyaralni utazott a portugál tengerpartra. Madeleine szülei, Kate és Gerry McCann a lakosztályuk közelében vacsoráztak barátaikkal, amikor a kislány eltűnt a szobából, ahol aludt. A szülők azóta sem adták fel a kutatást kislányuk után.

A portugál és brit rendőrség három elhagyatott területet kutatott át az algarvei üdülőhely a környékén, azonban a múlt héten befejeződött újabb vizsgálat sem hozott semmiféle eredményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.