A futárnak gyanús lett a csomag

Élő skorpiókat küldtek jégkrémesdobozba csomagolva

A futár leplezte le a csempészeket, miután gyanússá vált neki egy csomag és átadta a rendőrségnek. A dobozba gondosan becsomagolva kereken ötven skorpiót akartak Németországból Ausztriába juttatni.

2014.05.26 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Nuttapong

A futárnak tűnt fel, hogy valami nem stimmel a kézbesítendő csomaggal, ezért a címzett helyett inkább a rendőrséghez vitte a dobozt Badenben. A tisztek igencsak meglepődtek, amikor kinyitás után ötven élő skorpiót találtak a küldeményben. A Németországban feladott, Badenbe címzett csomagban az állatokra papírzsebkendőbe bugyolálva leltek rá, amiket azután polisztirol fagylaltos dobozba tettek, azt remélve, hogy ez elnyomja majd az állatok mozgásából eredő természetes zajokat.

Az osztrák rendőrség a skorpiókat előbb egy állatmenhelyre akarták vinni, ám ott azt mondták, hogy nem tudnak ennyi potenciálisan veszélyes állatot kezelni, így végül a több mint négy tucat skorpió egy egzotikus kisállatokkal foglalkozó kereskedőhöz került - számolt be az Austrian Times című osztrák hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.