Algéria déli részén támadnak

Megvesztek a skorpiók!

Több mint ezer embert szúrtak meg skorpiók, két gyermek pedig belehalt ilyen sérüléseibe az év első hét hónapja során az Algéria a déli részén fekvő Ouargla térségében.

2011.08.04 19:24MTI

A két gyermek júliusban került válságos állapotban a helyi kórházakba, ahol belehaltak a mérgezésbe - közöltek az APS hivatalos algériai hírügynökség.

Az év kezdete óta 1014 embert szúrtak meg a pókfélék osztályához tartozó ízeltlábúak. 2010-ben tíz halálos áldozata volt a mintegy négyezer feljegyzett skorpiószúrásos esetnek, ami növekedést jelentette a korábbi évekhez képest.

A skorpiók többsége ártalmatlan. A mintegy 1500 faj közül csak néhány, köztük az afrikai skorpió szúrása lehet halálos, főként a gyerekekre. A skorpió általában csap egyet méregtövisével, ha egy csupasz lábú ember halad el mellette.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.