Death Valley Nemzeti Park

A Halál-völgyben új skorpiófajt fedeztek fel

Új skorpiófajt fedeztek fel a kaliforniai Halál-völgyben, a Death Valley Nemzeti Parkban.

2012.03.24 14:52MTI

Az új fajról a Zoo Keys folyóiratban jelent meg tanulmány.

A Halál-völgy (Death Valley) a Föld egyik legforróbb területe, az éves csapadékmennyiség a száraz, sivatagos katlanban kevesebb mint 50 milliméter. A barátságtalan viszonyok ellenére sokféle állat és növény otthona a terület, amely 1933 óta áll védelem alatt, 1994-ben pedig nemzeti parkká nyilvánítottak.

A Wernerius inyoensis mindössze 16 milliméteres, és ideje nagy részét a föld alatt tölti. Az új skorpiófajt Matthew Graham, a Nevadai Egyetem PhD-hallgatója fedezte fel a nemzeti park élővilágának feltérképezését célzó kutatások során - olvasható a tanulmányt ismertető PhysOrg (http://www.physorg.com) tudományos hírportálon.

"Meglehetősen pontos felmérések készültek az Észak-Amerikában honos emlősökről, madarakról, hüllőkről és kétéltűekről, ahogy a kontinens növényvilágáról is. Ugyanakkor még várat magára a kisebb élőlények több csoportjának taxonómiai (rendszertani) felmérése, e kutatások során számos új felfedezés várható" - hangsúlyozta Jef Jaeger, a Nevadai Egyetem docense.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.