Floridában tilos a parkokban kéregetni

Megbüntették a házaspárt, mert enni adtak a hajléktalanoknak

A segítségnek ára van - csak ennyit tudott hozzáfűzni az a pár a bírsághoz, akiket azért büntettek meg a floridai hatóságok, mert az egyik parkban ennivalót adtak a hajléktalanoknak.

2014.05.21 07:41ma.hu

Büntetést róttak ki egy házaspárnak a floridai Daytona Beachben, miután enni adtak egy hajléktalannak, a helyi jogszabályok értelmében ugyanis a városban tilos a nyilvános parkokban kéregetni és a koldusoknak segíteni egyaránt. A pár most azért harcol, hogy a büntetés ellenére továbbra is segíthessenek a rászorulóknak, akik az egyébként csodás tengerparti városban kevésbé mondhatják szerencsésnek magukat.

Debbie és Chico Jimenez az elmúlt évben minden szerdán megjelent a Manatee Island Park mellett, hogy ételt osszanak a hajléktalanoknak, megfogalmazásuk szerint ez csak egy apró gesztus, amit mindenkinek meg kellene tennie. "Amikor itt vagyunk és találkozunk valakivel, aki mondjuk épp sétál vagy kutyát sétáltat, csak köszönünk neki és elmondjuk, hogy csak segíteni akarunk az embereknek" - mondta az asszony a News13 című hírportálnak. "De a segítségnek ára van" - jegyezte meg keserűen, miután a rendőrök megbírságolták őket.

Fotó: freedigitalphotos.net/Aleksandr Kutsayev

A park bejáratánál ugyanis ki van téve a tábla, amely tiltja, hogy bármilyen szociális tevékenységet folytassanak a területen belül, ide értve az adakozást is. Jimenezék mellett másik négy hasonló jótékony személyre szabtak ki büntetést, összesen 2200 dollár értékben. A parkban naponta kutyát sétáltató Alba Fernandez meglepődött a hír hallatán, és egyszerűen nevetségesnek titulálta. "Csak azért, mert valaki megpróbál segíteni a rászorulóknak? Ez nem az, amiről ez az ország szól!" - háborgott.

Egy másik személy viszont, aki a park közelében dolgozik, üdvözölte a hatóság fellépését. Szerinte sem a turisták, sem a parkba kiránduló gyermekes családok nem szeretnék, ha a hajléktalanokat kellene nézniük, akik odaszoknak. Jimenezék azzal védekeznek, hogy az elmúlt évben senki nem mondta nekik, hogy tilos a hajléktalanokat etetni, ugyanakkor azt tervezik, hogy annyi aláírást gyűjtenek össze a környékbeliektől, ami elég lesz a küldetésük folytatásához - számolt be a News13.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.