Kint aludt az erdőben a csavargó

Mázli, hogy él: puma kóstolgatta a hajléktalant

Az orvosok és a vadőrök szerint hálát adhat az égnek a hajléktalan, amiért még életben van: a hegyekben táborozó férfit a sérülésekből ítélve minden bizonnyal egy puma támadta meg egy éjjel.

2014.02.03 14:29ma.hu
Fotó: Real Animal Life

Többször megharapta és össze-vissza karmolta a hajléktalan férfit egy puma egy dél-kaliforniai parkban, de jó esélyei vannak az áldozatnak a túlélésre - jelentették az amerikai szervek. Az egyelőre ismeretlen személyazonosságú, 50-es éveiben járó férfira szombat késő este találtak rá súlyos sérülésekkel, amelyekről az áldozat nem tudta megmondani, milyen állat okozta, de a sebek jellegéből az orvosok arra következtettek, hogy mindenképp egy nagymacska lehetett, legnagyobb valószínűséggel egy "hegyi oroszlán", azaz egy puma - számolt be a News13 című hírportál. "99 százalékig biztosak vagyunk benne, hogy egy puma volt" - mondta Patrick Foy hadnagy.

A férfi sürgősségi műtéten esett át, állapota az orvosok szerint kielégítő. Ugyanakkor kivételes szerencsének tartják, hogy még életben van a támadás után - tették hozzá. A vadászok csapdákat állítottak fel a területen, mert úgy vélik, a ragadozó még vissza fog térni. "A hegyi oroszlánok általában 24-48 órával a gyilkosság után visszatérnek, hogy folytathassák az étkezést" - jegyezte meg Foy.

A pumák mindazonáltal ritkán támadnak emberekre, 1986 óta mindössze 15 igazolt támadásról tudnak a hatóságok, és közülük három volt halálos Kaliforniában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.