Rendőrség körözi a gazfickót

Piti csaló vágta át a taxisofőrt: 1600 km-t autózott ingyen

Közel ezer euróval rövidítette meg a taxisofőrt egy rafinált csaló, aki elhitette, hogy gazdag orosz üzletember, és Bécsből Dubrovnikba vitette magát - de aztán fizetés helyett egyszerűen csak lelépett.

2014.05.14 09:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Azt hihetnénk, az emberek már nem dőlnek be az olcsó trükköknek, egy bécsi taxist mégis sikerült átvágnia egy férfinak, aki elhitette a sofőrrel, hogy egy gazdag orosz üzletember, és azt kérte, hogy Bécsből vigye el a horvátországi Dubrovnikba. Az út oda-vissza mintegy 1600 kilométer volt, ám amikor megérkeztek a célhoz, az "üzletember" egy pillanat alatt felszívódott, a taxis pedig ott maradt a mintegy 300 ezer forintnyi mínusszal.

A 29 éves Thomas Meyer ugyan már az indulás előtt megmondta, hogy nagyjából ennyi lesz az ár, arra azonban nem számított, hogy az ügyfélnél nincs ennyi pénz, és nem kérte el előre a pénzt. A 11 órás út végén az "orosz" azt mondta, el kell mennie egy bankautomatához, hogy kivegye a pénzt - és Meyer soha többé nem látta.

Az osztrák rendőrség már figyelmeztetést adott ki a csaló miatt - derül ki az Austrian Times című osztrák hírhonlap beszámolójából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.