Repülőterek VIP-váróiban falatozott

Egy éven át potyázott az ingyenkajával, aztán lebukott a csaló

Egy teljes éven át tette folyamatosan lóvá a repülőtéri személyzetet egy férfi, aki újra és újra átfoglalta a jegyét, ezzel kiemelt státuszba került és ingyen ehetett a VIP-várók büféjében.

2014.01.30 08:29ma.hu

Mindössze egyszer kellett kifizetnie egy repülőjegyet, onnan kezdve egész évben ingyen evett egy élelmes utas a kínai X'ian Repülőtér VIP-várójában, míg a személyzetnek fel nem tűnt a trükközés. A csaló módszere az volt, hogy valahányszor közeledett a lefoglalt időpont, ő mindig megváltoztatta a repülési célját, ezzel ráadásul két legyet ütött egy csapásra: nemcsak a folyamatos repülőtéri tartózkodást biztosította magának, de az összesen 300-ra rúgó módosítások révén kiemelt státuszba került a légitársaság rendszerében. Ezáltal minden szempontból első osztályú kiszolgálást kaphatott, miközben valójában egyszer sem szállt fel a gépekkel.

Fotó: freedigitalphotos.net

Bár a legtöbb esetben az efféle átfoglalások illetékkötelesek, egyes légitársaságok ettől eltekintenek, különösen a magasabb árú, VIP-jegyek esetében. A férfi ezt használta ki, és így tudta elérni, hogy végigette szinte a teljes VIP-menüt a várótermi büfében, ami az első osztályú utasoknak ingyen járt. A China Eastern Airlines személyzetének azonban végül gyanús lett a rengeteg módosítgatás, és amikor legutóbb be akarta cserélni az épp lejáró jegyét egy másik járatra szóló jegyre, akkor már nem kapta vissza a pénzét, hanem kiebrudalták a sokat tervező, de sosem utazó potyautast - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.