"Amikor a csirke átment az úton"

Ezt a balesetet túlélni... de sikerült!

Ritkán fordul elő, hogy egy autó és egy úton átszaladó csirke találkozásából a csirke kerül ki győztesen. Most mégis ez történt, még maga a tulajdonos is meglepődött, mikor rájött, hogy a csirke él.

2014.05.07 07:29ma.hu

Abban nincs semmi különös, hogy az ember 113 km/h sebességgel száguld az úton és hirtelen eléugrik egy csirke, amit már nem tud kikerülni. Az is szinte mindennapos eset, hogy a kocsi úgy trafálja el az állatot, hogy az fejjel beleáll a lökhárítóba, méretes lyukat ütve rajta, majd beszorul oda, és lehet, hogy a sofőr azt gondolta, hogy az ütközés után el is hagyta az állatot, de csak megálláskor veszi észre, hogy a tetem még mindig ott lóg a kocsija orrán.

Az viszont már kevésbé szokványos, sőt, szinte a lehetetlen határát súrolja, hogy egy ilyen ütközést egy kisebbfajta állat túléljen. Így hát el lehet képzelni a kínai Huang Lingyong meglepetését, amikor felfedezte, hogy a csirkének meg se kottyant a baleset. "Fékeztem, mert állatbarát vagyok és nem akartam a csirkét bántani" - magyarázta a 31 éves férfi, aki Kína déli részén autózott, amikor meglátta az úton a madarat. "De már késő volt. Egy ijesztő puffanátst hallottam, és meg voltam győződve róla, hogy a csirke elment, hogy találkozzon az őseivel" - idézte a férfit a Daily Mirror című brit lap.

Fotó: Daily Mirror

Ám amikor megállt és kiszállt, hogy megnézze az autót, váratlan látvány fogadta. A lökhárítón egy méretes lyuk tátongott, belőle pedig ott lógott kifelé a csirke hátsója. "Azt hittem, elpusztult, de aztán hallottam, hogy kotyog. Lehajoltam, hogy megnézzem közelebbről. Kicsit megviselt volt, de csak a tollai gubancolódtak össze, ezt leszámítva teljesen rendben volt" - csodálkozott Huang. Nem úgy az autója, amiről a következő megállapítást tette: "úgy tűnik számomra, hogy ez egy remek reklám a csirke tartósságára, viszont rossz az autóm minőségére nézve, amit vezettem".

A kocsi gyártója, egy japán cég elismerte, hogy nem úgy tervezték a kocsit, hogy azt egy csirke is tönkre tudja tenni, ugyanakkor nem tagadták, hogy a lökhárítót nem az eredeti japán gyárban készíttették, hanem valójában egy olcsóbb kínai utánzatot szereltek fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.