Nem volt bukósisak a tini fején

"Enyhe" túlzás: egész csapat üldözte a csigatempójú mopedest

Erős túlzásnak tűnik, mégis öt nagyteljesítményű autóval és egy helikopterrel vette üldözőbe a bristoli rendőrség a mopedest, aki ráadásul még nem is hajtott gyorsan - csak épp nem volt bukósisakja.

2014.04.29 09:29ma.hu

Amikor bejelentették a bristoli rendőrségnél, hogy valaki ellopott egy mopedet és azzal furikázik keresztül-kasul az utcákon, a brit egyenruhások nagy erőkkel vonultak ki, hogy elkapják a tolvajt. A jelenet aztán rövid időn belül olyanná vált, mint hogyha a Rendőrakadémia egyik részét néznénk: az öt nagyteljesítményű autó és a helikopter biztonságos távolból "üldözte" a kényelmes tempóban motorozó tolvajokat, több mint két és fél órán keresztül - mert a közelébe érkezve észrevették, hogy egyikükön sincs bukósisak. Márpedig így bármilyen akció akár életveszélyessé is válhatott volna, ha a motoron ülő kamaszok felbuknak.

A csúcsforgalomban zajló üldözést végignézték az ingázók is, nem kis meglepetéssel szemlélve az óvatos duhajokat. A tolvajok ugyan megpróbáltak gyorsítani a sebességen, de a bukósisak hiánya miatt a rendőrök mindent elkövettek, hogy megakadályozzák a balesetveszélyes helyzeteket és megpróbálták szándékosan lassítani a fiatalokat.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint 16:45-kor jelentették be náluk a lopást, a két tizenéves fiút viszont csak este 7:20-kor sikerült letartóztatni. A 18 éves gyanúsítottat még aznap bíróság elé állították lopás, valamint veszélyes, jogosítvány és biztosítás nélküli vezetés miatt, a 16 éves utasa ellen pedig a tulajdonos hozzájárulása nélküli mopedhasználat miatt indítottak eljárást - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.