Milliméterekre a száguldó vonattól

Ujjat húzott a halállal - és győzött!

Figyelmen kívül hagyta az épp leereszkedő sorompót, majd némi tétovázás után úgy döntött a nyugdíjas, hogy még át tud érni a közeledő vonat előtt. Millimétereken múlt az élete.

2014.04.22 16:03ma.hu
Fotó: YouTube

Szinte sokkoló a jelenet, amit egy térfigyelő kamera rögzített egy csehországi vasúti átjáróban. Nehéz kitalálni, vajon mi járhatott a 77 éves nyugdíjas fejében, amikor nemcsak a leeresztett sorompóval nem törődött, de némi tétovázás után úgy döntött, hogy ha kellően kapkodja a lábait, akkor még át tud szaladni a sebesen közeledő vonat előtt. Ilyenkor joggal merülhet fel a kérdés, mi lehetett annyira sürgős, hogy még az életét is kockáztatta azért a néhány másodpercért, amíg a vonat elhaladt - mert a sorompó tényleg nem volt leeresztve még egy teljes percig sem.

A férfi mindenesetre most megúszta az esztelen döntés következményeit, noha a milliméterekre mögötte elhaladó vonat ledöntötte a lábáról, a cipőt pedig messzire repítette a huzat. Sok esetben az ehhez hasonló baleseteknél az áldozat halálát az okozza, hogy a vonat lendülete a kerekek alá sodorja az embert, így ennek a férfinak különösen nagy szerencséje volt, amiért a szerelvénytől ellenkező irányba esett a földre. Aztán mintha mi sem történt volna, felállt, leporolta a térdét és ment tovább - csak a cipőjét nem találta sehol...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.