Földcsuszamlás volt a heves esők miatt

Hajszál híján a tengerbe csúszott a vonat - az ítéletidő a hibás

Egy repülő drón vette videóra azt a vonatot, amely kevés híján a tengerbe zuhant, közvetlenül azután, hogy kisiklott a heves olaszországi esőzések miatti füldcsuszamlástól.

2014.01.20 16:22ma.hu
Fotó: repubblica.tv

Meghökkentő látványt nyújt az a vonat, amelyik a hétvégén az olaszországi Liguria közelében siklott ki, közvetlenül a heves esőzések miatti földcsuszamlás után. Az ország északi felében tomboló ítéletidő hatalmas károkat okozott, vannak falvak, amelyeket teljesen ki kellett üríteni, néhány helyről csak helikopterrel tudták evakuálni a lakókat. A közlekedésben is nagy gondokat okozott a nem ritkán jégesővel kísért esőzés, egyes útszakaszokat akár több órára is le kellett zárni, közben pedig az erős szél is nehezíti a helyzetet.

Az alábbi felvételt a kisiklott vonatról készítette egy repülő drón, jól látható, hogy csak nagyon kevésen múlt, hogy nem zuhant az egész szerelvény a tengerbe. Hogy miért építettek vasútvonalat ennyire a szakadék peremére, az rejtély.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.