Pakisztán

Döbbenet: legalább 42 halottja van a súlyos közúti balesetnek

Gyatra utak és járművek, felelőtlen vezetők: a világ egyik legveszélyesebb országa, de még ott is ritkák az ilyen sok áldozattal járó balesetek.

2014.04.20 11:22MTI

Legkevesebb 42 halottja és 17 sérültje van egy súlyos karambolnak, amelyben egy utasokat szállító autóbusz belerohant egy nyerges vontatóba vasárnap Pakisztán déli részén - közölték a hatóságok.

A baleset Szindh tartományban, a déli gazdasági metropolistól, Karacsitól északra fekvő Szukkúr közelében történt: a Karacsiba tartó busz belerohant a lerobbant, út szélén veszteglő járműbe - mondta el Fida Huszain Sáh helyi rendőrfőnök. Egy másik rendőrtiszt közlése szerint a halottak száma még nőhet, mert több sérültet súlyos állapotban vittek kórházba.

A közlekedési balesetek tekintetében Pakisztán a világ egyik legveszélyesebb országa a rosszul karbantartott utak, a rossz állapotban lévő járművek és a vezetők felelőtlensége, a közlekedési szabályok be nem tartása miatt. Gyakoriak a karambolok, mindamellett ott is ritkák az ilyen sok áldozattal járó balesetek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.